Eti Pişirmenin Püf Noktaları
Belki evimize her bayramda bir girecek olan eti mundar etmeden en lezzetli hali ile yemeliyiz. Yediğimiz bir ette bir yıl boyunca damağımızda ayrı bir tat olması gerekir. Lezzetli bir tat için pişirirken ufak ipuçlarına dikkat etmeniz yeterli olacaktır.
Etinizi pişirmeden önce sinirlerinin öldüğünü mutlaka öğrenin. Sinirleri halen etin içinde diri halde duruyorsa o zaman yiyeceğiniz et dişlerinize ağrı yaparak yemeğinizin tadını kaçırabilir.
Tava ve ızgarada et pişirilmeden önce mutlaka ısınmasına dikkat ediniz. Yavaş yavaş ısıtırsanız etinizin mundar olmasına sebep olabilir. İstediğini lezzeti alamayabilirsiniz.
Terbiyesini mutlaka yapınız. Yoğurtlu suda yapılacak olan et terbiyesi yumuşamasını ve tatlanmasını sağlar.
Terbiyelenen et 4 saat dolapta dindirmeniz daha lezzetli olmasını sağlar.
Temiz bir et seviyorsanız etinizi pişirmeden önce 20dk boyunca suyun içerisinde bekletiniz.
Etinizi fırında pişirecekseniz ısı derecesi 180° ideal olacaktır.
Izgarada pişirilen etin üzerine küçük miktar tereyağı koyarsanız hem daha yumuşak hem daha lezzetli olacaktır.
Etinizin ortalama kalınlığı en az 1,5cm olmasına dikkat ediniz. Çok ince etler pişirildi takdirde kurur ve tadını unutursunuz.
Etiniz sertse sirke ve zeytinyağı ile ovaladıktan sonra pişirmek için hazır olacaktır.
Etiniz 4cm kalınlığında olduğundan dolayı içinin pişmesi biraz zor olacaktır. Bıçakla üstünde ufak tefek delikler açarak iç kısmının da pişmesini sağlayabilirsiniz.
Yüksek ateşte etleri pişirmek dış kısmının erkenden pişmesine, iç kısmının çiğ kalmasına neden olur. Etinizi kısık ateşte pişirmeniz içinin de pişip lezzetli olmasını sağlar.
Etinizi pişirirken yağlı kısımlarını atmayınız. Kendi et lezzeti eriyerek etin içine işleyecektir. İlaveten yağ koymanıza hiç gerek yok.