Yaz Mevsiminin Özellikleri
Yaz mevsimi en sıcak aylarımızdandır. Havaların ısınmaya başlayarak, yıl boyunca oluşan sıcaklık değerleri en yüksek değerleri gösterir. Dünyamızın ısındığı ve insanların hayatlarında değişiklik olduğu dönemdir. Yıl boyunca Kuzey yarım Küre’de 21 Haziran – 22 Eylül, Güney yarım Küre’de 22 Aralık – 21 Mart arasında yaşanmaktadır.
Havaların ısınması ile canlılar D vitamini ihtiyaçlarını bütünü ile karşılamaktadır. Kemik gelişiminin sağlanması için güneşe ihtiyaç duyulur. Güneşin dik bir şekilde yeryüzüne düşmesi sıcaklığı arttırmaktadır.
Tarım alanında ürünler yetiştirilerek depolanmaya başlar. Buğday, arpa, mısır ve yulaf ürünleri depolanarak kışa hazırlık yapılır. Meyve ve sebzelerin yetişimi yazın çok daha fazla olmaktadır. Araziler için hasat yapılarak, kışın yetiştirilecek olan ürünler için tarım arazileri ayarlanır.
Yaz sıcaklarında insanlar için eğlence dönemi olduğundan dolayı tatile giderek denize girerler. Spor yaparak vücut sağlıklarına ulaşarak hastalıklardan korunurlar. Güneşin etkilerinden korunmak için güneş kremleri kullanılmalı ve gözlük takılabilir. Açık renkli elbiseler giymek güneş ışınları yansıtacağından dolayı sıcaktan etkilenmenizi azaltmaktadır.
Yaz boyunca insanlar sıcaktan etkilenmemek içi bol miktarda sıvı tüketmelidir. Soğuk içeceklerin tüketimi ferahlatarak insanların bunalmasını önlemektedir.