Vergi Vermezsek Ne Olur
Vergi, toplum içinde yaşayan insanlara Anayasal olarak belirlenen kesinti ve ödemedir. Vatan topraklarında yapılacak ticari işler doğrultusunda kişilerden vergi alınmaktadır. Vergiler alanlarına göre belli oranlara göre sınıflandırılır. Giderler doğrultusunda hesaplamalar yapılır, bunlar gereğince kişinin eline kalan net kardan pay devlet bütçesine dahil edilir. Vergi devletin işlerini yürütebilmesi için kutsal sayılmaktadır.
Vergiler devlet kasasına dahil edilir. Devletin harcamaları toplanan vergiler sayesinde yapılır. Kamu binalarının çalışmaları, askeri, eğitim, ulaşım, iletişim ağlarında toplanan vergiler sayesinde olmaktadır. Vergilerin ödenmesi çeşitli alanlarda daha iyi hizmet almamız için yatırımlar yapılmasını sağlar.
Vergi vermeseydik; Hayatımız çok daha zorlu olurdu. Devlet ihtiyaçlarını karşılamak için maddi gelir elde edemezdi. Sağlık, ulaşım, eğitim, askeri harcamalar olmayacağından dolayı ülkemiz güvensiz olurdu. Sağlık alanında yeteri kadar faydalanamadığımızdan dolayı basit ameliyatlar dahil yapılmazdı. Ulaşım için kullandığımız yollar yetersiz olurdu. Kamu binalarında devlete dair işlerimizin yapılması sağlanmazdı. Gelecek ve güzel yaşam için devletin sunduğu hizmetler olmadığı gibi sosyal alanda etkinlikler yapılmazdı.
Parlak ve güzel bir geleceğin sağlanması için vatan topraklarından faydalanarak para kazanan kişiler vergi ödemelerini yaparak devlete katkıda bulunabilir. Devletimizin kalkınması ve yükselmesi için gereklidir.
devletin aldığı vergininde bir adabı bir ölçüsü olur. şuan sabah evime gelen şu faturası yüzünden bu ülkeyi terk etmek istiyorum. 30 tl su harcaması yapmışım gelem fatura 93.30 tl. bi kadar vergi alamaz. verginin adabı duruma göre değişmekle birlikte en fazla aldığı durum bile %30 olmalı daha fazlası alması suç. insanlar turkiyede borçlarını zor ödüyor kimse bunu çekmek zorunda değil. ayriyetten devlete şuan giden paralar haram para.