Okul

İnternetin Zararları Nelerdir

Çağımızın teknolojisinin meyvesi olan internet günümüzde hepimizin evine girdi. Gerek cep telefonları ile dünyanın her noktasında internete ulaşabilmekteyiz. Erişimine engellenemez bir ağ sayesinde dünyanın her noktasına ulaşabilmekteyiz. Herkesi bir arada toplayan internet ağı sayesinde haberleşme, iletişim alanında bir devrimin başlangıcını sağlamıştır. Günümüzde virüs gibi yayılarak 5 yaşındaki bir çocuk dahi artık internetin parçası olmaktadır.

Özellikle beyni öğrenime açık olan çocukları etkisi altına almaktadır. Derslerinden daha çok internet merakları ve araştırmaları onların başarısız olmasındaki en büyük etkendir.

İnternet sınırsız izinlere sahip olunmasından dolayı yararlı bilgiler olduğu kadar yanlış bilgiler ve uygunsuz içeriklerden dolayı psikolojik etki yaratabilir.

İnternette oynanan oyunlardan dolayı çocuklar şiddete yönelerek daha agresif olmaktadır. Öğrendikleri şiddet doğrultusunda kendilerini göstermektedir.

Uyuşturucu gibi zararlı maddelere ulaşılmasında aracılık yapmaktadır.

Bilgisayar başında kalan kişiler sosyalleşme yönünden zarar görür. İnsanlarla sağlıklı iletişim kurmaktan geri kalmaları sosyal olarak utangaçlık, çekingenlik ve başarısızlığı beraberinde getirmektedir.

Uzun süre bilgisayar başında hareketsiz kalınmasından dolayı kişiler bel sağlığı sorunu yaşamaktadır. Fiziksel olarak yediklerini eritemediklerinden dolayı her geçen gün kilo almalarına neden olmaktadır.

Tanımadıkları insanlarla tanışarak onlara ümit bağlayıp sahip olduklarını paylaşmaları dolandırılmalarına sebep olmaktadır.

Kendilerini bir hayal dünyası içinde bulduklarından dolayı internet dışında zevk almamaktadır. İnternet onlar için sorunlardan uzaklaşmak ve kurtuluş olarak görülmektedir.

Gözlerini devamlı kullandıklarından dolayı sağlık sorunları beraberinde gelmektedir. Gözlerde bozulma ve göz sağlığı kendisini gösterir.

Vücudu hareket etmemesinden dolayı vücudundaki kaslarda zayıflaması hareket kabiliyetini zayıflamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu