Okul

Hoşgörü Topluma Neler Kazandırır

Hoşgörülü olmak toplumsal anlamda güveni, saygıyı ve sevgiyi geliştirir. İç içe yaşamak zorunda olduğumuz toplumda insanlar birbirlerine saygı duymalıdır. Sosyal alanda insanların gelişmesinde, kurulan iletişimlerin sağlıklı olmasında hoşgörülü davranmak gerekir.

İnsanların kusurlarını büyütmemeli, onları daima görmezlikten gelmelidir. Hatalarını toplum içinde değil kenara çekerek söylemeleri onu düzeltmesine yardımcı olur. Karşınızdaki kişinin yaptığı hatalara rağmen görmezlikten gelerek kötü davranmamak hoşgörüdür. Hoşgörüye sahip olan toplumlar küçük sorunları sorun olarak görmezler. Birbirlerinin kalbini kırmaktan korkarak daima geri dururlar. Yapılan hataların telafisi olduğunu düşünerek cahilliğine ve yaşına verirler. Hoşgörü olduğu sürece insanlar arasındaki anlaşmazlıklar ortadan kalkar. Barış ve huzur içinde bir arada yaşamalarını sağlayabilirler.

Kusurlarını yüzlerine vurmak yerine hatalarını örtmek için çabalayan toplumla karşılaşırız. Sorun olmaz ve ufak şeylerde büyütülmediği gibi insanlara ders verir. Hoşgörü ile toplumlar gelişerek birbirlerini anlamalarına yardımcı olurlar. İnsanların sahip olduğu en büyük erdemlikten biri hoşgörü ve affedici olmalarıdır. Birbirlerine karşı güler yüzlü, yardımsever oldukları sürece sorunların üstesinden gelirler. İnsanların kaynaşması, yardımlaşma ve sevgiyle saygıyı bir araya getiren hoşgörüdür. Hoşgörüsüz bir toplumda huzursuzluk hakim olur, devamlı sorunlar yaşanmasına nedendir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu