Okul

Bir Ülkenin Kalkınması İçin Neler Gereklidir

Bir ülkenin kalkınması için gerekli olan şeylerin başında ilk anda eğitim demek geliyor insanın aklına. Eğitim günümüzde çok önemli standartların yüksek tutulmasına çok daha bilinçli, hesaplı bir şekilde yapılandırmaları sağlar atılan adımlar kararlı olur. Lakin geçmişe, asırlar öncesine bakacak olursak eğitimin olmadığı o yıllardan bu günlere nasıl geldik sorusu geliyor insanın aklına. Demek ki eğitim tek başına kalmamalı.

Para ile kalkınma da tek başına yeterli değildir. Alt yapısı planlanmadan, fiziki şartlarının ve coğrafyasının uygunluğu araştırılmadan yapılan köprüler, barajlar, yollar, fabrikalar, sanayi kuruluşları, konutlaşma ne derece kalıcı olabilir.

Zenginleşme uğruna doğanın katledilmesi de doğanın dengesini bozacağı için ileriye yönelik açacağı sorunlar maddiyatla ne kadar yerine konabilir?

Hukuk sisteminin gelişmesi insanların devlete güvenmesini sağlayacak olan unsurdur. Üretime geçerek ürettiklerinin karşılığını almak ülke ekonomisine en büyük desteği verir.

Geçmişten günümüze gelişen dünya bu günkü koşulları beraberinde getirmiştir. Kalkınma eğitim, maddiyat, göreceli oluşumlar, stratejik planlar, sorgulamalar ve bilinç hepsi paralel olarak gitmeli, kalkınma sanat, kültür, sosyal ortamlarda da gelişmiş ülkeleri yakalayabilmelidir. Kısacası kalkınma bir bütün olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu