Türkçemize Sahip Çıkmak İçin Neler Yapmalıyız
Türkçemiz sadeleştirilerek anlaşılması kolay dünyadaki çoğu dile daha kolay adepte olabileceğimiz bir dildir. Günümüz koşullarında bu kadar sade, anlaşılması telafuzu kolay dilimiz yabancı kelimelerle yozlaştırılmaya başlanmıştır. Sanayileşme dünya ülkeleri ile bir hareket etmenin getirisiyle bazı kelimelerde ortak kullanılmaya başlanmıştır. Ortak kullanımlı bu kelimeler zaman içerisinde modernleşme adı altında özentiliği geliştirmiş yabancı kelimeleri kullanarak kendilerini farklı gösterme çabasında olan insanların bu yozlaşmaya da katkıları büyük olmuştur. Arapça ve Farsça’dan kurtarılan dilimiz şimdilerde geri dönüş yapmaya başlamış telafuzu çok zor Arapça – Farsça karışımı kelimeler de Türkçemize katılmaya başlanmıştır.
Bizler bu gidişin doğru olmadığını bilerek bir ulusu ulus yapan Dilimize sahip çıkmalıyız. Yabancı kökenli kelimeleri öncelikle kendimiz kullanmamalıyız. Daha sonra çocuklarımız ve çevremizde ki kişilerinde kullanmamalarına özen göstermeliyiz. Bu şekilde dilimize sahip çıkıp yozlaşmasını önleyebiliriz.
Doğru kullanılacak Türkçe geleceğimize bırakabileceğimiz en güzel mirastır. Vatan ve millet sevgisini göstermek istersen gelecek yüzyıllarda Türkçe’nin doğru kullanılması gerektiği olacaktır.