Sağlık

Kan Tutması Nedir Nasıl Tedavi Edilir

Kan gördüğü zaman insanların midesi alt üst olup neden dayanamadıklarını düşündünüz mü? Kan gördüğünüzde başınız döner, ileri boyutlardaysa eğer bayılma geçirebilirsiniz. Kan gördüğünüzde bayılmak çocukluktan gelen travmalardan oluşur. Çeşitli araştırmacılar kan tutmasını genetikle alakalı olduğunu açıkladılar. İkiz insanlar üzerinde yapılan araştırmada genetikten değil de genç yaşta yaşanmış travmalar sonucunda olduğu ortaya çıkmıştır. Çocukluk döneminde yaşadığınız olayların etkisine kalarak kandan uzaklaşabilirsiniz.

Kan tutmasının tedavisi nasıldır?

Diğer fobilerde olduğu gibi kan görmekte fobi olarak görülüyor. Davranışların çözümü için terapi uygulaması önerilmektedir. Bilişsel davranışçı terapi için psikologtan yardım alınabilir.

Kişi kana karşı endişelerinden kurtularak kendisini daha rahat hissetmesi de mümkündür. Kaygı giderici, rahatlatıcı ilaçların kullanılması kan tutmasının tedavisinde etkilidir. Kişi empati kurarak o kanın canlı kanı olduğunu düşünerek bayılmasına neden olabilir. Kan basıncının belirli düzeyde tutulması için ilaç kullanılabilir.

İlk önce kişi psikologtan yardım alarak tedavisine başlamalı. Alacağı ilaçlar sayesinde kendisini daha rahat hissedecektir. Bıçak kullanımı ve kurban dönemlerinde çocukların kan görmesi travmalara sebep olacağından uzak tutulmalıdır. Kurban kesiminden ötürü çocuklar büyük travmalar yaşayarak büyüdüğü zaman kan tutması gibi etkiler görülebilir.

Doktor tedavisi her aşamada önemli olduğu unutulmamalı. Fobinin iyileşmesi için doktordan tedavi alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu