Okul

Yasama Yürütme Ve Yargı Yetkilerinin Bir Kişide Toplanmasının Ne Gibi Sakıncaları Vardır

Ülke yönetiminde değişmeyen güçler ayrılığı daha düzenli tertipli ve bağımsız şekilde yönetimini sağlar. Yasama organı kanunları çıkartır ve kural koyar. Çıkartılan kanunların yönetilmesi ve yürütülmesi için yürütme görev alır. Yasama ve yürütme organının denetlenmesinde yargı görev alır.

Güçler ayrılığı tek bir noktada buluştuğu zaman diktatörlükten farksız bir yönetim olmuş olur. Kendi çıkardığı kanunları yürürlüğe koyar istediği gibi uygular kendisini denetleyecek hiçbir kurum olmazdı. Ülkemiz kaosun içine sürüklendiği gibi yönetim birimleri etkisini kaybeder. Tek bir ağızdan yüzyıllar öncesinde padişahların, kralların ve diktatörlerin ülkeleri yönettiği gibi bir yönetim içine dahil olurduk.

Halkın refahı, özgürlüğü ve yaşam hakları elinden alınmış olurdu. Seçme ve seçilme hakkı olmayacağı gibi kişinin özgürce kendi iradesine bağlı olarak insanlar yaşardı. Kendini yönetecek insanı seçemediği zaman diktatörlerin sahip olduğu yönetimlerden farksız bir hal alırdı. Uluslararası konumda saygın ve değerli bir ülkenin halkı tarafından demokrasi kapsamında kendi kendini yönetecekleri seçmesi ve onlar tarafından yönetilmesi uygun görülür. Diğer türlü insanlar yaşamlarından çok şey kaybettikleri gibi hayatları zorluk içinde geçer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu