Kadın ve Erkeklerin Eşit Haklara Sahip Olmasının Toplumsal Açıdan Önemi
Kadın ve erkek toplumu oluşturan en küçük yapı birimidir. Bir araya gelerek aileyi oluşturur ve toplumun gelişmesinde önemli rol üstlenir. Erkekler kadar kadınlarda toplum için önemli yere sahiptir. Çocukların eğitimi, öğretimi gelişme sürecinde kadınlar aktif rol oynar. Kadınsal olarak gelişimler insan hayatında rol üstlenerek hareket etmektedir. Sağlıklı nesil yetiştirilmesi için gerekli olan temeller aileden atılır.
Kadınlar tarih boyunca ikinci sınıf görülerek hakları ellerinden alınmıştır. Aslında kadınlarda erkeklerin yaptığı işleri yapabilir, onların başardıklarını başarabileceklerini gösterdiler. Kadın ve erkeklerin eşit olduğu ortamda refah, huzur ve gelişme görülür. Bir ülkenin kalkınmasında o ülke de yaşayan bütün vatandaşların her anlamda eğitim almaları çalışmaları gerekmektedir. Erkekler bedensel olarak daha güçlü olabilir ama kadınların pratik zekası daha önde tutmaktadır. Zeka seviyesi kişilere göre değişiklik gösterir.
Kadınlar toplum içinde en az erkekler kadar önemli görevler üstlenir. Yerine getirerek hakları konusunda ayrımcılık yapılmaması gerekir. Sağlıklı bir toplumun yetişerek güzel nesillere sahip olabilmemiz için bunlar gereklidir. Başarılı nesillerin yetişmesi için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekir.