Okul

Laf İle Peynir Gemisi Yürümez Atasözünün Anlamı

Bir iş yapılacağı zaman o işi hakkını vererek yapmak gerekir, işi yaparken lafla değil de marifetimiz ve becerimizle yapmamız gerektiğidir.

Atalarımız hayatlarında edindikleri tecrübelerde kimilerinin işlerini yaparken lafla onu bunu yaparım dediğini, kimisi de işini yaparken hakkıyla marifetleri ve becerileriyle gösterir. İşi yapmadan önce şöyle olur, böyle yaparız, olacak, yaptık düşünceleri çok ters ancak lafla peynir gemisi yürütmeye benzer. Kişi işini yaparken yaptıktan sonra yaptığını söylemeli. İlk önce iş sonra laf şeklinde devam eder.

Atarlarımız laf ile peynir gemisi yürümez sözüne buradan esinlenerek söylemiştir. Geçmişten günümüze kadar ulaşan söz her yerde nasihat yerine geçerek düşüncelere tercüman olmuştur. Kişi işi yaparken çok konuşması, yapmadığı işi yapmış gibi anlatarak insanın gözüne girmemesi gerekir. İşi vakti zamanında yapılarak değişiklik gösterir. İş vakti zamanında güzel yapıldığında insanlar takdir edilir, lafla iş yapılacak olsaydı eğer peynir gemisi yürütülürdü. İşi güzelce benimsemeli doğru şekilde yapılması gerekli olduğudur. Bunun gerçekleşmesindeki en büyük etki işi yapan kişinin hakkıyla yapması olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu