Korkunun Kaynağı Bilgisizliktir Atasözünün Anlamı
Yaşananlardan uzak olup hiçbir şey bilmemek beraberinde korku getirir. Görmediğimiz, bilmediğimiz, tanımadığımız şeylerden hep korkmuşuzdur. Korku her zaman bilinmezliklerden gelmiştir. İnsanların bilmediği uzakta olan şeyler daima korkutucu olup insanı derinden etkileyendir. Nereden hangi şekilde zarar geleceğini bilmemek tedirgin eder.
Biri hakkında suikast düzenleneceği söylense ve tarihi belirtilmese o kişi daima korku içinde olacaktır. Bilgisizlik hep bu yönde insanları korkutarak devamlı etkilemiştir. Suikast düşüncesini kafasından çıkartamaz, alacağı önlemler her şeyi öğrenip bitene kadar devam eder. İnsanoğlu burada korkularının üstesinden gelmek için öğrenmesi gerekir. Bu sayede bir olaya örnek gösterildi. Bilimsel anlamda yapılan deneylerin sonucu da bilinmez, insanlar korku içerisinde bu deneyleri gerçekleştirmektedir. İnsanlar merak ettiklerini çeşitli şekilde sonuçlandırma çabasına girer. Soruları kafalarından çıkartarak sorunları aşma çabasında olurlar.
Örneğin asansöre, uçağa, gemiye binmekten korkan insanlar tanımışsınızdır. O kadar güvenli olan yolculuklarda düşecek batacak düşüncesini ortaya çıkarmaları daha korkutucu hale gelir. Korkmamaları gerektikleri halde korkarlar. Ancak ne zaman düzeni ve sistemi tam anlamıyla öğrendiklerinde korkmamaları gerektiğini anlarlar.