Neden Okula Gidiyoruz Kompozisyon
Eğitimin temeli evde ailemizle birlikte başlar. Çevremizi tanırız, konuşmayı öğrenir, nesneleri tanır artık eğitim öğretime hazır hale geliriz. Okula gitmek yeteneklerimizi keşfederek kendimizi tanımamıza yardımcıdır. Eğitim ve öğretim insanı geliştiren, öğreten ve bilgi sahibi edendir. Eğitim insanı geliştirdiği gibi kendisine ve topluma faydası olmasını sağlamaktadır. Devlet eğitimi mecburi kılarak insanların daha bilinçli hale yetişmesini istemiştir.
Okul, eğitim ve öğretimin başladığı yerdir. Eğitim alan öğrencileri topluma kazandırarak ve onların gelişmesiyle birlikte ülkenin kalkınması da önemlidir. Üretken, çalışkan bir toplum olması refah düzeyini arttırarak ülkenin kalkınmasını sağlar. Cahillikten kurtularak eğitimli bireyler topluma her zaman katkıda bulunur. Yetişen kalifiyeli insanlar sosyal refahı yükseltir, suç eğilimini azaltır, bilim teknik, sanat, edebiyat, fikir, felsefe, kültür ve medeniyet alanlarında okullardan yararlanır. İnsanın gelişerek öğrenime kadar okullarda çeşitli branşlarda eğitim sunulmaktadır.
Okul bireyi topluma kazandıran kurumdur. İnsanı hayata hazırlayarak topluma fayda sağlamaktadır. Bir pencereden dışarıya bakarmış gibi insanı öğretir. Birey hayatı boyunca okulda yükselişe geçer, kendisini tanır yeteneklerini keşfeder. Eğitim görmek ailede başlasa dahi okulda kendini geliştirir. Eğitim, sağlık, ulaşım, adalet, barınma, beslenme, korunma gibi bir çok imkana okullarda sahip oluruz. Okullar evimizden de öte yaşamımızı bulduğumuz yerdir.