Devletin Dini Kurallara Dayanarak Yönetilmesine Ne Ad Verilir
Tarihte devlet yönetimleri birbirinden ayrılmıştır. Her devletin esas aldığı yönetim şekli ile devamlılığı sağlamasında etkilidir. Eski yunan şehir devletleri döneminde demokratik, özgürlükçü anlayışla birlikte ilerleme sağlanmıştır. Bazı devletler kendi ülkelerini yönetirken dini inançlarını da ortaya koymuştur.
Ülke yönetimlerinde dini kuralların esas alınarak yönetilme şekli teokrasidir. Ülkenin en doğru şekilde yönetilmesinde dinin getirdiği yasak ve emirlerin yanı sıra din adamlarının kontrolünde olur. Devletin önde gelen din adamlarının verdiği bilgiler doğrultusunda yön verilebilir. Devlet otoritesi tamamen dine dayalı olarak biçimlendirilmiş ve yönetimi sağlanmıştır.
Din adamlarının devlet üzerinde etkisi oldukça büyüktür. Hukuk sistemi dinin getirdiği kurallara göre şekillenir. En yüksek merci ruhsan sınıfıdır. Kanunlar din esas alınarak hazırlanır ve tersi kabul edilemez. Devletin yönetim organları üzerinde dini otorite önem göstermektedir. Devlet işleyişinde ruhban sınıfı sorumlu olan yönetim biçimidir.