Araba Aks Arızası ve Belirtileri
Aks daha önce anlattığımız millerden biridir ve farklılaşmadan sonra gelen iletim organlarıdır. Milin iletken hareketi döndüren diferansiyel, bu kuvveti dingiller ile iletir. Araç, platforma bağlı olarak aracın ön veya arka tekerleklerinde bulunur. Diferansiyel hareketi tekerleklerden iletir. Bu parçalar otomobilin ağırlığını taşıyor.
– Serbest Dingiller: Genellikle kamyonlarda kullanılır.
– Yarı Serbest Dingiller: Günümüz otomobillerinde kullanılan aks türü.
– 3/4 Serbest Dingiller: Dingil konik şekillidir.
– Dingil Yatakları: Yük taşıyan kısım. Aynı zamanda aks yuvası, aksların iç merkezde kalmasını sağlar.
– Aks Contaları: Ön tekerlekten çekişli araçlarda şanzıman ile aks arasındaki contalar. Arka tekerlekten çekişli araçlar için, aks yuvası ile aks arasındaki yağ sızıntıları.
Başlıca Akslar ve Parça Kusurları
İniş ve çıkışlarda, çarpışma ve zorlama nedeniyle devrilme olabilir. Bu araba dengesiz hale getirebilir. Aynı zamanda, eksenlerin kavisli gibi temizlenmesine neden olur. Bu nedenle aksların düzeltilmesi gerekiyor.
Aks yatakları bozuk, bağırmayın, kendilerini netleştir diler. Dingillerin yönü. Boyuna hareketler. Rulmanlar arızalıysa değiştirilmelidir.
Başka parça da olabilirsin. Yağ kaçakları içinde iğnelerin kusurlu olduğu. Aralıklı iğneler nedeniyle yağ sızıntısı fren sistemine zarar verir. Keçe çoğunlukla ön çekişli araçlarda bulunur.
Arka Aksların Görevi ve Yapısı
İki tür dingil vardır, sağ ve sol eksenler. Değirmen var. Değirmenler çelişkili kişi boyunca ilerliyorlar. Yatak aksın dış kasasında veya dolaylı olarak kasaya uygundur. Dış cephesi doğal flaş formatıdır. Aksın tekerleklerden geçmesi flaş üzerinden gerçekleşir. Sıklıkla karşılanmasa da, bazı akslarda dış uç konik tir. Tekerlekleri kama ile birlikte konik uca hareket ettirin ve çanla birlikte aks, aksa konik olarak oturur ve somonu ile bağlanır. Bağlandığı şekilde sorunsuz bir şekilde çalışır fakat herhangi bir çözümde hatalar yaşayabilirsiniz.