Okul

Kalkınma Köyden mi Başlar Kentten mi

Ülkenin kalkınması ve gelişmesi için tarımcılık ve hayvancılık faaliyetlerine ihtiyaç duyulur. Tarım ürünleri, hayvancılık ve yan ürünler sayesinde ülke ekonomik rahatlığa ulaşabilir. Elde ettiği kazançları farklı alanlarda değerlendirerek ekonomik bağımsızlığına kavuşabilir. Güney Kore savaşlardan yıkık çıktıktan sonra tarımcılığa yönelmiş, zaman içerisinde tarımcılıktan elde ettiği geliri teknolojiye harcamıştır. Günümüz dünyasında Güney Kore gibi bir ülke teknoloji devi haline gelmiştir. Buradan anlaşılması gereken kalkınma köyden başlar kentten devam eder. Köy olmasa eğer kalkınma da olmaz. Teknolojiyi destekleyen Güney Kore gibi bir ülke dünyada söz sahibi haline gelmiştir.

Tarımsal ve hayvansal üretimler halkın yaşamını devam ettirmesini ve ekonomik kalkınma için zemin hazırlar. Zamanla birlikte bilim ve teknolojiye yapılacak yatırımlar sayesinde ülkeler ileri seviyelere ulaşır. Kırsal alanlarda görülen gelişmeler kentlere de yansır.

Şehir merkezlerinde kentsel yaşam hizmetinde gelişmesini gösterir. Zaman içerisinde yeni araştırma merkezleri, ofisler kurularak çalışmalar yapılır. Şehirde kurulan alt yapı ve üst yapı sistemleri sayesinde köyler daha iyi duruma gelir. Kentsel yaşamda insanlar ofis ortamında geliştirmelere devam ederler. Günümüzde olduğu gibi holding ve büyük şirketlerin merkezleri şehirlere yakınlardır.

Kalkınma için köy daha sonra kent yaşamı gelmektedir. İnsanlar üretken olmazlarsa kalkınma sağlanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu