Okul

Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız

Ailemizden sonra değer bakımından akrabalarımız gelir. Biz aslında kocaman bir aileyizdir. Ailemiz yakınımızda olduğu için daha sonra çevremizdeki akrabalarımız gelir. Aile ilişkilerimiz iyi kötü olsa dahi asla ayrılmayız. Aile olmanın önemini en iyi şekilde yaşamışızdır. Akrabalarımıza karşı da sorumluluklarımız vardır. Ziyaret etmek, güler yüzlü olmak, güzel söz söylemek, sevgi ve saygılarını kazanmak, ihtiyacı olanlara yardım etmek, muhtaç olmasalar bile onlara hediyeler almak. Yanlarında olduklarımızı hissetmeleri gerekir.

Telefon ederek hal hatır sorabilir dini ve ahlaki görevlerimizi en içten şekilde yerine getirebiliriz. Akrabalık bağları güçlendirilmiş olması gerekir. İslam dininde, hısım ve akrabalara iyi davranılması emredilir. Akrabalık bağları güçlenerek iyi günde kötü günde bize destek olurlar. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyruluyor “Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve maliki bulunduğunuz kimselere iyilik ediniz” denmektedir.

İslam dini aile ve akraba ilişkilerine büyük önem vermekte. Akrabalarımızla güzel zaman geçirerek yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bayram günlerinde ziyaretlerine giderek yalnız bırakmamalıyız. Sevinçlerine ortak olarak iyilik yapmalıyız. Özel günlerinde yardım etmeli, kaderlerine ortak olmalı, yardım elini uzatmalıyız. Akrabalar her alanda birbirlerini düşünerek yardımcı olmaları gerekmektedir. Birbirlerini kıskanmamalı, haset içerisinde olmamaları gerekir. Birbirlerinin başarılarını kötülemek yerine takdir edip destek olmalılardır. Biri diğerinin başarısından mutlu olmasını bilmelidir.

Akrabalarımıza karşı vefalı olmalıyız. Aramız bozuk olsa dahi soğukluğu uzatmadan en kısa sürede kapatmalıyız. Muhtaç durumda olanların daima yanında olarak destek çıkmalıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu