Ayak Bakımı Nasıl Yapılır
Yaz gelince ayaklar bayram ediyor. Tüm kış kalın çoraplarla kapalı ayakkabılar içine hapsolan ayaklar özgürlüğüne kavuşuyor. Bu zaman zarfında ihmal edilen ayakları yazın gelişi ile kapsamlı bir bakıma almak şart. Sonra da gelsin sandaletler, terlikler ve açık ayakkabılar.
Ayak bakımı
1- Ayak bakımını en önemli adımı topuklar. Her daim nemli ve bakımlı olmazsa hemen kuruyor, çatlıyor hatta kimi zaman can yakan yaralara bile giden bir sürece neden olabiliyor. Bunun için çok basit bir yöntemden bahsedeceğiz. Gece cilt hücrelerinin kendini yenileme özelliğinden faydalanıp bu bakımı geceleri yapmaya ne dersiniz?
2- Banyoya girdiğinizde topuklarınızı yumuşak uçlu fırçayla ovarak ölü derilerin giderilmesini sağlayabilirsiniz. Banyo sırasında yumuşayan topuklarınızı ayak törpüsü uygulayarak yine ölü hücreleri temizleyebilirsiniz. Yine ayak için özel peeling ürünleri ile ölü hücrelerden kurtulabilirsiniz.
3- Ama asıl önemli nokta banyo sonrası yapacağınız işlem. Sıcak bir banyodan sonra yumuşayan ayak derisine; yoğun nem içeren kremi bolca sürüp masaj yaparak yedirin. Pamuklu çorap giyip uyuyun. Sabah uyandığınız da ayaklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
4- Eğer topuklarınız da yoğun çatlama varsa bu uygulamayı her akşam yapmanız da fayda var. Topuklarınız her ne kadar sağlıklı gözükse de bu durumu korumanız için her akşam mutlaka ayaklarınızı yıkadıktan sonra yatmadan önce bol nemlendirici krem uygulamayı ihmal etmeyin.
Ayaklar İçin Faydalı Ürünler
Peling Taşı: Ayak banyosundan sonra ayaklara uygulayın. Taşı hafifçe ıslatın ve pürüzsüz bir his bırakana kadar sürtün. Nasırları ve sertleşmiş ayak derisini yok eder.
Topuk Rendesi: Kalın nasırlaşmış bölgeleri ayak törpüsünün sert tarafı ile törpüleyin. Geriye kalan bölgeleri yumuşak taraf ile törpüleyin. Ayak derisini korur ve temizlik sağlar
Boy Tabanlık: Canlandırıcı tazelik kokusu sağlar. Nemi hapseder. Hava alır ve kuştüyü yumuşaklığındadır.
Ayak Bakım Yağı: Temiz ve kuru ayaklara masaj yaparak sürün. Ayakların nem ihtiyacını karşılar.
Topuk Taşı: Ayak banyosundan sonra ıslak ayağa uygulayın. Nasır ve sertleşmiş ayak derisini yok eder. Su ile birlikte kullanıldığında boya ve yağ gibi ayakta kalan kalıntıları yok eder.
Ayak Vurmalarına Karşı Jel: Ağrılı veya su toplamış bölgeye ince bir tabaka halinde sürün. Gerekirse gün içinde tekrar sürün. Tahriş olmuş veya yaralı deriye sürmeyin. Ayakkabı ile deri arasındaki sürtünmeyi azaltarak ağrı, baskı ve su toplamalarını önler.
Ayak Banyosu
Yorgun ayaklarınızı dinlendirmek elimizde! Bunun için en etkili yol ise soğuk sıcak bir ayak banyosu. Bu ayak banyosu için bir kaba 35 – 40 derece sıcaklıkta su koyun; bu esnada ikinci bir kapta 20 derece ısısında soğuk su bulundurun. Ayaklarınızı önce sıcak su banyosuna koyup 5 dakika bekletin, sonra soğuk suya sokarak 10 saniye tutun. Bu banyoyu 5 kere arka arkaya tekrar edin. Uygulamadan sonra ayaklarınızı kurulayın ve kolonya ile ovuşturun.
Dinlendirici Banyo Tuzu Tarifi: 3 ila 5 litre suya 1 yemek kaşığı ayak banyosu tuzunu karıştırın ve ayaklarınızı 10 – 20 dakika suyun içinde bekletin. Yorgun ayakları canlandırır ve ayak kokusunu önler. Güçlendirici ve dinlendirici bakım sağlar. Nasır ve ayaktaki ölü ve sertleşmiş derileri yumuşatır.