Hayvanlar Alemi

Ağaç Sansarı Nedir?

Ağaç sansarı, ağaç kovuklarında ve açık yerleri kazarak kendilerine yuva yaparlar. Yaşamları ağaç tepelerinde geçerek, çok iyi bir tırmanıcılardır. Hızlı koştukları gibi geceleri aktif olarak avlanma duyuları gelişir. İşitme duyuları gelişmiş olması tehlikelere karşı kendilerini uyarmaktadır. Boylar ortalama 23cm, kilolar 1.5kg kadar ulaşabiliyor. Boyutlarına göre vücutlarının kullandıklarında çok daha etkili bir sonuç ortaya çıkabiliyor. Bacakları kısa olup kafa kısmı büyük olması avlanma konusunda gelişmişliğini göstermektedir.

Beslenmelerinde kuş, böcek, kurbağa, leş gibi canlılardan beslenirler. Ağaç sansarlarının bazıları meyve, yumurta ve bal yiyerek beslendikleri olurlar. Yaşadıkları bölgelerin kendilerine ait olduklarını belirtmek için dışkıları ile işaretlerler.

Ağaç sansarlarının yaşamlarında tehlike yaratabilecek canlılar ise kartallar olmaktadır. Savunmasız kaldıkları gibi yaşamlarının zarar görmelerine sebep olmaktadır.

Çiftleşme dönmeleri olarak Mart ayıdır. Gebelikleri 203-270 civarında sürmektedir. Tek seferde 3-8 tane yavru doğurmaları mümkündür. Ağaç sansarları yavrulamaları ile beraber zamanla birlikte annelerinin renklerini almaya başlarlar. Yetişkin ağaç sansarları olmaları için 9 aylık gibi bir zamana ihtiyaçları vardır.

Kendilerini dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korumak adına vücutları tarafından salgılanan koku tarafından sağlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu