Banyo Nasıl Temizlenir
Banyomuz evimizde temiz olması gereken yerlerdendir. Mikropların en çok olduğu yerde temizliğin ihmal edilmesi sonucunda hastalıkların yayılarak sorun yaşamamıza sebep olabilir. Temizliğin doğru şekilde yapılmamasından dolayı mikroplar yayılarak çeşitli hastalıklara sebep olabilir. Banyo ve tuvalet gibi alanlarda kirlik sarılık gibi ciddi hastalıklara sebep olmaktadır.
Banyo nasıl temizlenir?
– İlk önce banyo temizliği yaparken kişisel olarak kullandığımız havlu, diş fırçası gibi ürünlerimizi çıkartalım.
– Banyo dolabı yere sıfır değilse herhangi bir sorun olmaz. Sıfırsa dolabın ıslanmasıyla şişme olabileceğinden daha dikkatli olmalıyız.
– Banyo zeminleri delikler olacağından dolayı kapağı kaldırmayın. Saçlar ve tüyler deliğin tıkanmasına sebep olabilir.
– Eldivenlerimizi taktıktan sonra deterjan ve cif gibi malzemelerimizi kullanabiliriz. Kullanılan deterjanın kokusundan etkilenmemek için ağızlık ya da kapısının açık bırakılması gereklidir.
– Klozet dezenfekte edilmesi gereken noktalardan olduğundan dolayı ilk temizliğimiz buradan başlanmalıdır. Dış tarafı suyla temizlenince iç kısmı yüzey temizleyicilerle (domestos) ile temizlenmelidir.
– Deterjan hazırlarken 5 litrelik kovanın içine bir çay ardağı çamaşır suyu yeterli olur. Sünger veya bez yardımı ile temizliğimizi yapabiliriz.
– Cam duş kabinini temizlenmesinde sirke ve karbonat kullanılabilir. Bu sayede hijyenik olduğu gibi temizliğini yapmış oluruz.
– Banyo fayansların arasındaki küfler için sirke ve karbonat kullanılabilir. Kararmalarda bu sayede çıkarak çamaşır suyuyla gerekli temizlikleri yapmış oluruz.
– Fayansları parlatmak istersek eğer eski kalıp sabunlardan kullanabiliriz. Soda ile köpürmesine yardımcı olarak fayansların ovalanması kolaylık sağlar.
– Banyomuzun güzel kokması için parfümlü ve temizleyiciler kullanarak iyice durulanması gerekir.