Bin Bilsen De Bir Bilene Danış Kompozisyon
Her insan hayat bulduğu andan itibaren doğru ya da yanlış öğrenmeye başlar. İlk bebeklik dönemlerinde başlayan öğrenim ölünceye kadar devam eder. Öğrenilen her bilginin doğruluğu sorgulanmalıdır. Yeni şeyler öğreniriz, yeni şeyler keşfederiz. Bildiğimiz bir şey olsa dahi bilen birine danışmak ufkumuzu genişletir hatalarımızın farkına varmamızı sağlar.
Öğrenme 7’den 70’e her yaşta olur. Eğitim almaktan ziyade televizyon seyrederken gördüğümüz bir şeyden yola çıkarak öğrenebiliriz. Her gördüğümüz, duyduğumuz, hissettiğimiz şeyler bize yeni şeyler öğretir. Her olay karşısında insanların vereceği tepkiler farklıdır. Dolayısıyla fikirlerde de aynı şekilde olacaktır. Düşünme biçimi insanlara farklı şekillerde bilgiyi öğretir. Her insanın fark ettiği ipuçları öğrenilecek çok şey olduğunu gösterir. Farklı bakış açıları bilgiye ulaşılmasında etkilidir. Bir kişi herhangi konu üzerinde yıllarca çalışıp fark edemediği noktalar olacaktır. Farklı biri farklı düşünce yapısıyla bunu fark edebilir. Tarihte bilim insanların yolundan giden çeşitli araştırmacılar o keşifleri çok daha ilerilere taşımıştır.
Dinimizde dahi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed İslam aleminin lideri olmasına rağmen karar alırken insanlara danışırdı. Ne kadar bilirsek bilelim bize yön verecek öğrenmek isteyeceğimiz bilgiler danışmakta elde edilir.