Bizden Farklı Düşüncelere Sahip Olan Bireylere Nasıl Davranmalıyız
Toplumda her insan farklı görüş açılarına sahip olduklarından düşünceleri de o denli değişik olur. Topluma ait kendi kültürel öğeleri, toplumsal yaşamları ile yoğrularak değişim göstermektedir. Yaşamlarından edindikleri bilgi ve tecrübeler sayesinde olaylara bakış açıları devamlı değişir. Bizim gördüğümüzü görmeyebilir görseler dahi onu doğru şekilde yorumlayamadıklarından dolayı doğru düşüncelere kapılmazlar.
Yeryüzünde ait tüm insanlar farklı hayatlarla yetiştirilir. Ebeveynlerin etkileri oldukça önemlidir. Özellikle olaylara ve durumlara karşı yaklaşımlarında farklılıklar gözlemlenir.
Hayattaki olay ve durumlar karşısında ortak düşünceye sahip olmayan insanlarda olabilir. Çünkü inanlar her durum karşısında farklı tutum gösterebilir. Konular hakkındaki farklı düşüncelerle karşı karşıya kalabilirler. İnsanların birbirlerine yaklaşımları farklı olması daha verimli hal olur. Örneğin bir mühendislik şirketinde herkes aynı düşünce sahibi olsaydı eğer gelişme görülmezdi, farklı düşünceler ise yenilikler için kapıyı aralar. Her insan aynı düşünceye sahip olmayabilir. İnsanların farklı düşünceleri olması saygı göstermelidir ve o düşünceleri kabul etmeleri gerekir. Düşünce ayrılığına düşen bir insanlar kabul etmek zorunda değiller ama zorla da başkalarına kabul ettirilemez. Saygı göstererek birbirimize gereken değeri gösterebiliriz.