Okul

Doktorların Kullandığı Araç Gereçler Nelerdir

Doktorlar teşhis ve tedavi uygulamak için çeşitli araç gereçler kullanır. Bu sayede ilk tedavi uygulanmış olarak, teşhis koyulup tedaviye başlanarak hasta sağlığına kavuşur.

Stetoskop: Vücut içindeki sesleri dinlemek için kullanılan tıbbi cihazdır. Diyafram, tüp ve kulaklık kısımlarından oluşur. Bazı stetoskoplarda çan denilen bölüm olup sesleri yükseltmeye yaramaktadır. Gelen sesin kulaklığa doğru daha yüksek seviyede ulaşmasını sağlayabilir. Yüzeydeki titreyen sesler bu sayede etkili şekilde iletilebilir. Kulaklıkla beraber sesi kulağın içinde yayar.

Otoskop: Dış kulak yolunun incelenmesini, kulak zarının muayene etmesinde yararlanılan araçtır.

Offalmoskop: Gözü muayene etmek için kullanılan alettir.

Şırınga: Bir tüp ve içerisinde bulunan sıvıyı insan vücuduna aşılamak için kullanılan araçtır. Şırınganın ucunda iğne olup baş tarafından bastırılarak vücuda aktarılır.

Tansiyon aleti: Kan basının ölçülmesi için kullanılan araçtır. Bunlar cıvalı, havalı ve elektronik olmak üzere üç çeşittir. Havalılar stetoskop ile beraber kullanılmaktadır.

Otomatik elektroşok cihazı: Taşınabilir ve kalp ritmini analiz edebilen, gerektiğinde elektroşok uygulaması yapılan cihazdır. Kalp durması ve kalp krizinde kullanılan cihazdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu