Dünyada Yaşanan Kötülüklerin Sebepleri Nelerdir
Dünyada yaşanan kötülüklerin köküne inilmediği sürece bitmesi mümkün değildir. İnsanlar arzuları ve istekleri olan canlıdır. Sahip olduklarıyla yetinmeyerek yapacakları bencillikler diğer insanların yaşamlarını olumsuz etkiler. Günümüze dahi ülkeler iç ve dış savaşlar yaşamakta. Zenginlerin hakimiyeti altında olan ülkeler sadece kendi varlıklarını düşünürken fakirler zulüm görmekte. Merhamet ve din sahibi olmayan insanların zulümleridir.
Bencillik: İnsanlar ve hükümetlerin kendisinden başkasının düşünmemesinden kaynaklanır. Zengin insan daha çok zengin olmak isterken, hükümetler gelirlerini arttırmak için sömürecek ülkeler arar. Zenginleşen insanlar olduğu müddetçe fakirleşme de o kadar artacaktır.
Para ve mülk hırsı: Karnımız doyuyor ve yaşamımızı sürdürürken daha çoğuna neden ihtiyaç duyarız. Saraylarda yaşamak için birilerinin fakir olması gerekir. Biz zenginleşirken insanlar fakirleşir eşitsizlik ortaya çıkar. Hırsımıza yenik düşerek insan haklarını hiçe sayarak hareket ederiz. Emeğinin karşılığını vermediğimiz gibi başkalarının malını mülkünü elinden alırız.
İnsanların ruhsal yapısının farklı olması: Düşünce bakımından farklılıklar kimisinde liderlik hırsı ortaya çıkarmakta. Yönetmek, güçlü olmak, insanlara zulüm etmekten geçer. Sahip olmak, kıskançlık, imrenmek gibi duygular insan ilişkilerini de bozmaktadır.
Eğitimsizlik: İnsanların cahil kalması başkalarına üstünlük sağlamak için zenginliği görürler. Güç sahibi olmak adına hareket ederler. İnsanların hak ve özgürlüklerine saygı duyulmadığından dolayı çiğnenir. Örneğin eğitimsiz aşiret liderleri, cahil kalan toplumlar, haklarını bilmeyen Afrikalılar gibidir.