Güzel Sanatlarda Kullanılan Malzemeler
Güzel sanatlar alanında kullanılan malzemeler o sanatın meydana gelmesi için gereklidir. Sanat dalları arasında sanat eserleri meydana getirilen alandır. Kültürel ve manevi olarak değeri yüksek bölümdür.
Edebiyat: Kullanılan malzemeler kağıt e kalem olarak sanat icra edilir. Yazı yoluyla anlatılan güzel sanatlardır. Duygu ve düşüncelerin aktarılmasında kağıt kalem kullanılır. Teknolojisinin gelişimi ile yerini daktilo, bilgisayar gibi aletlere bırakmıştır.
Resim: Renkli boyalar, tuval, kağıt, fırça gibi malzemelerden oluşur. Güzel sanatlardan duygu ve düşüncelerin resme aktarılmasında kullanılır. Resim malzemeleri ile ekipmanlar resmin çeşidine göre renk renk değişmektedir. Mesela fırçaların uzunluğu, kalınlığı ve mürekkebin derinliğine bağlı olarak renklilik gösterir.
Heykel: Duygu ve düşünceler toplanarak heykellere can verilmektedir. Güzel sanatlardan biri olarak çamur, toprak ve yumuşak madenlerden yararlanılarak yapılmaktadır. Güzel heykel yapımında araç kullanılır. Mermer, kil, kalıplar, çimento ve heykele şekil verecek olan çekiç keski aletler kullanılarak yapılır.
Müzik: Sanatın en güzellerinden ve evrensel olarak önemli değerlerinden oluşmaktadır. Müzikte 8 nota kullanılarak çeşitli tonlarda istenilen besteler elde edilir. Opera, popüler müzik, klasik müzik, batı müziği, klasik Türk müziği gibi çeşitlere ayrılmaktadır. Müzikte kullanılan aletlerin başında davul, keman, gitar, flüt, perküsyon kullanılır.
Sinema-Tiyatro: Görsel ve işitsel dallardandır. Sinema ve tiyatro insanların farklı kimliklere bölünerek hareket etmesidir. Çağımızın önemli sanat dallarından biri olarak hareket eder. Dekor, kostüm, sahne, makyaj malzemesi gibi malzemelerden yararlanılır.
Dans: Müzikle uyum içinde senkron ve hareketler doğrultusunda yapılır. Müzik, dans kıyafeti ve sahneye ihtiyaç duyulur.