Sağlık

Hafta Hafta Gebelik Belirtileri

Gebelik döneminizi hafta hafta takip edebilirsiniz yaşayacaklarınız ve yaşanacaklar bebeğinizin gelişimide. Fiziksel olarak gelişmeler her gün biraz daha bilgi eklenip sizleri bilgilendirmeye devam edecez.

1. Hafta Gebelik

Yumurtlama dönemi başlar, fiziksel görünüm olarak anlaşılmaz. Sol ve sağ tüplerde büyümeler meydana gelir gebeliğin ilk aşamasıdır. Sağlıklı çocuk için alkol ve sigara alışkanlıklarınızdan uzak durmanız gerekmektedir.

2. Hafta Gebelik

Son adet döneminizi yaşarsınız. Yumurtalıklarda hücreler büyümeye devam eder herhangi bir görünümde belirti olmaz. Yumurtalıklar çatlar ve yumurtalıklar atılırlar.

3. Hafta Gebelik

Bu haftalar bebeğiniz can bulmaya başlar. Yumurtalar birleşmesine başlanır ve yumurta hücrelerinde azda olsa kanamalar meydana gelmektedir. Bebeğiniz vücudunuza uyum sağlamak için hormon salgılar.

4. Hafta Gebelik

Adet döneminiz tamamen kesilmiştir bu süreden önce azda olsa belirtilerini fark edebilirsiniz. Fiziksel değişimlerde yorgunluk halsizlik hassasiyet gibi hislere kapılırsınız.

5. Hafta Gebelik

Hormonlarınız etkisini göstermeye başlar uyuma ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınız artacaktır. Belirtileri bir önceki haftaya göre aynıdır baş ağrısıda olabilir.

6. Hafta Gebelik

Hormonların salgılar bu haftada artacaktır, sabah bulantıları yaşayacaksınız. Kokulara karşı burnunuz daha hassas olacaksınız olup olmadık şeyler yüzünden mideniz bulanacak. İştahınız açılacak, göğüs bölgenizde koyulaşma olacaktır. Büyüme ve hassasiyeti artacaktır.

7. Hafta Gebelik

Hamilelik belirtilerinin azalması olacaktır, kilo kaybı yaşayabilirsiniz. Kusmalarınız artacaktır artık karnınız fiziksel olarak büyümeye başlayacak.

8. Hafta Gebelik

Artık rahminiz büyümeye başlayacaktır portakal boyutunda olacaktır. Tuvalet ihtiyacınız artmış olacaktır.

9. Hafta Gebelik

Artan hormonların etkisiyle kendinizi daha yorgun ve halsiz hissine kapılabilirsiniz. Göğüs bölgenizde olan dogunluk ve hassasiyet artacaktır ufak dokunuşlar canınızı acıtabilir. Mide ağrıları ve yanmaları olabilir yediklerinize dikkat etmelisiniz. Bol miktarda süt tüketiminiz çocuğun gelişimi için önemli olmaktadır.

10. Hafta Gebelik

Uzun süreli ayakta duramazsınız ve artıkın vücudunuzun hareket sistemi yavaşlar. Günlük olarak 30 40dk ayakta dolaşmanızı öneriyoruz bacak kaslarınız hareketlenmesi gerekir. Mide bulantılarınız azalacaktır zaman zaman duygusal değişimler yaşarsınız.  Fiziksel olarak kilo almaya başlayacaksınız.

11. Hafta Gebelik

Rahminiz büyüğünden dolayı öne doğru karnınız büyümüş olacaktır. Bel ağrısı şikayetleriniz artacaktır artık dinlenme zamanına gelmişsiniz demektir. 20. haftadan sonra genellikle bel ağrısı olmaktadır. Hormonlarınız saç ve tırnaklarınızın uzamasına sebebiyet olmaktadır.

12. Hafta Gebelik

Bu haftada rahminiz büyümüş olacaksınız, idrar kesenize yapılan baskı olmadığından dolayı sık sık tuvalet ihtiyacınız olmayacaktır. Bulantı ve yorgunluk hissiniz zamanla azalacaktır. Hormonlarınızın gelişmesinden vücudunuzda ufak ufak belirtiler olabilmektedir. Diş etlerinizin sağlığı için doktora gözükebilirsiniz.

13. Hafta Gebelik

Karnınızın genişlemesi ile birlikte biaz ağrı olabilir, kendini tutan bağlar genişlediğinden dolayı oluşmaktadır.

14. Hafta Gebelik

Hamilelik döneminizin rahat geçirebileceğiniz bir haftadır ilk 3 ayınız bitmiştir. Vücudunuz artık uyum sağlamaktadır. Karnınız genişlediğinden dolayı dışarıdan görenler hamile olduğunuzu anlayabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu