Hasta Odası Nasıl Olmalıdır
Evde hasta bakılacaksa oda kişiye göre hazırlanması gerekmektedir. Hasta bulaşıcı hastalık taşıyorsa ayrı bir odaya taşınmalı, bulaşıcı değilse aynı oda da bakımı yapılabilir. Hasta odasında yapılacak olan ayarlamalar sayesinde düzenlemeler yapılabilir.
Hasta odası mevsimlere göre ayarlanmalı. Çok sıcak veya çok soğuk olmaması gerekir. Odanın devamlı temiz olarak mikropların yayılması önlenmeli. Aydınlık olarak güneşin gelmesi mikropların ölmesini sağlar. Hastanın odası devamlı havalandırılarak nefes alması sağlanmalıdır. Ilık ve biraz nemli olması nefes alışverişi kolaylaştıracaktır. Oda sıcaklığını 16-18°C ayarlanabilir. Solunum sıkıntısı yaşayan hastaların baş kısmı yüksek olması için yastık ile desteklenmelidir. Yastık devamlı tazelenmeli çok yumuşak ve çukur olmaması gerekir. Yorgan çok ağır olmamalı hafif bir ağırlığa sahip olmalıdır.
Hasta ziyaretine gelecek olan kişiler temiz olmalıdır. Doktorundan izin alınarak hasta ziyaretine gidilir. Hastayı fazla yormamak için ideal süre 10dk olup geçmemelidir. Kısa olan makbul olduğundan dolayı süreyi uzatmamız aynı zamanda hastayı çok yoracaktır. Bu süreç içerisinde doktorun izin vermediği yiyecekler hastaya ikram edilmemelidir.