Hastalıklara Karşı Aşılar Geliştirilmeseydi Hangi Güçlüklerle Karşılaşırdık
Günümüzde hastalıklara karşı vücudumuz bağışıklık kazanması için aşılar geliştirilmiştir. Tüm dünya ülkelerinde aşı yaygın olarak kullanılmaktadır.
İnsanlar yaşamları boyunca bir çok hastalıkla karşılaşmış. Tedavini aramak için çalışmalarını sürdürmüş. Aşı bunların tedavisi olarak görülerek keşfedilmiştir. Hastalıklar ölümcül olmaktan çıkarak artık insanlar için geçici hal almıştır. Tarih boyunca kızamık, suçiçeği, difteri, dizanteri, tifo, tifüs, zatürre, hepatit, grip, veba, kuduz, cüzzam, kolera, menenjit, sıtma hastalığı milyonlarca can almıştır. Aşılar sayesinde insan daha önceden bağışıklık kazanarak ölümlerden kurtulmuşlardır. Hastalıklardan korunmak ve sağlıklı yaşamak için aşı geliştirildi.
Aşı geliştirilmeseydi eğer ne tür güçlüklerle karşılaşırdık?
Günümüzde bir çok hastalık tedavi edilemezdi. İnsanlar çok çabuk hasta olduğu gibi salgın gibi kısa zamanda tüm dünyaya yayılırdı. İnsanlar iyileşmek için çaresiz kalırlardı. Ölümler git gide arttığı gibi hastalıklar sonucunda milyonlarca insan yaşamını kaybederdi. Kedi, köpek gibi hayvanlardan kuduz yayıldığından dolayı insanlar tarafından öldürülürdü. Doğanın dengesi bozulur veba gibi çeşitli hastalıkla ortaya çıkardı. Milyonlarca insan soykırım gibi ölürdü. Salgın hastalıklar açlık, sefalet, zorluklar getirirdi. Maske ile gezmek zorunda kalırdık. Sosyal ilişkilerimiz en alt seviyeye inerdi. Çalışma hayatı olumsuz etkilenirdi. Yaşanacak sıkıntıların haddi hesabı olmazdı.