Okul

İnsan Hayatında Müziğin Yeri ve Önemi

Müzik hayatımızın her alanında, dışarıda sokakta ve içimizde hissederiz. Ruhumuza hitap eden bir şeyler aradığımızda müziğin sesine kulak veririz. Müziksiz kulak olmayacağını düşünürüz. Her halsiz ve bitkin halimizde dahi ruhumuzu dinlendirerek huzur veren şeyler müziğin içindedir. Bazen müziksiz yaşam olmayacağı düşüncesini dahi benimseriz. Hayatın yorgunluğunu aşmak için kendimize uygun türde müzikleri hissederiz.

Müzik hayatımızın her alanındadır. Ormanda olsak dahi müziğin sesini duyarız. Kuşların cıvıltısı, böceklerin yürüyüşü, sincapların çıkardıkları sesler, uçan böceklerin kanat sesleri dahi müziği oluşturur. Müzik hayatımızın vazgeçilmezidir. Ses duymaktan daha öte ruhumuzu etkileyen olur. Sesli müziğe can verilmesi ile duygu ve düşüncelerimizi daha net şekilde yansıtır olmuşuzdur. Müzik olmadan yaşanmayacağını zaman içinde benimser ve anlarız.

Anne karnında olan bebeğin dahi dışarıdaki sesleri duyarak benimsemeye başladıkları bilinir. Araştırmalara göre anne karnında dinletilen müzikler bebekleri sakinleştirerek rahatlamalarını sağlamaktadır. Gelişmiş ülkelerde yavaş ağır müzikler dinletilip bebeğin daha gelişmiş olması beklenir. Büyüyen çocuklarda farklı müziklerle tanışır. Kendilerine huzur verdiklerini düşünerek mutlu hissederler. Bebeğe anlatılan ninniler, çocuklara anlatılan masallarda olan müziklerde alışmalarını sağlıyor. Hayatın her alanında hissedilen ses tonları insanlara müzik gibi gelir. Geliştikçe farklı anlamlar kazanılarak insanlara huzur verir.

İnsanlar hayatın her alanında iç içedir. Dinlenme, oyalanma, mırıldanma, söyleme, tıngırdatma, çalma dahi müziğin bir parçasıdır. Müziği hayatımızın her alanında hissederiz. Duyduğumuz seslerin bir araya gelmesi bize huzur verdiği gibi rahatlık yaratır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu