İnsanlar Neden Çok Konuşur
Evde dışarıda her yerde etkisini hiç kaybetmeyen bir şey varsa oda insanların konuşması olacaktır. İnsanlar konuşmadan duramazlar bunu dışarıya vurarak başkalarına karşı olumsuz baskı oluşturup psikolojik yıkımlara sebep olduğu açıktır. Evde olduğumuzda aile fertleri, dışarıda arkadaşlar, işte iş arkadaşlarımızın ve patronumuzun devamlı konuşması insanları yıprattığı açıkça ortada. Konuşmanın en temel sebebi insanlar içlerinde biriktirdiklerini konuşarak anlatmak istemeleridir. Kendisinin dinlemesinin veya dinlememesinin bir önemi olmadığı bunları söyleyerek kendince rahatlarlar.
Konuşan kişi için bilimsel olarak açıklaması o bölgede kontrol elinde tutmak olmasıdır. Hakimiyet ve yönetme isteği insanların çok daha fazla konuşmasına sebep olabiliyor.
Özgüven sorunu yaşayarak konuştuğunun ne olduğunu bilmeden devamlı konuşurlar. Kendilerini toparlamak saygı kazanmak yerine aksine bir şey bilmeden her şeye yorum yapmaktır.
İnsanların “bende varım” diyebilmek için kendilerini ispatlama çabasına girmeleri onların konuşmasını tetiklemektedir. Zorla kendilerini konuşmaya zorunlu tutarak devamlı şekilde konuşmaları oluyor.
Yaşadıkları duygu, düşünce, şikayet ve isteklerini dile getirmek için konuşarak başkalarına bunu dolaylı yoldan iletirler. Şikayetlerini dolaylı yoldan iletmek isterken bir çok kelime sarf ederler.
Varlığını kanıtlamak için devamlı konuşarak başkalarını etkisi altına almak. Kendisini üstün göstermek için söyleyecekleri sözleri asla tartmadan devamlı dile getirilmesi bunu tetikliyor. Genelde ezilmişlik duygusuna kapılmış olan insanların böyle olmadıklarını kanıtlama çabasında göstermeye çalışması olmaktadır.