İnsanlar Neden Toplu Halde Yaşarlar
İnsanlar Neden Bir Arada Yaşarlar
İnsanlar sosyal canlılar olduklarından dolayı doğuştan itibaren bir arada yaşamaya devam ederler. Yalnız hayatlarına devam edemeyecekleri gibi birbirlerine ihtiyaç duyan varlıktır. Toplu halde yaşaması için iç güdüleri onları tetikleyerek yol izlerler. Bir arada yaşamalarının sebeplerinin başında yardımlaşma ve dayanışma geliyor.
Tek başına her şeye yetişemedikleri gibi birbirinin bilgisinden ve yaptıklarından faydalanırlar. Mesleki ve görev olarak dağılım yaşarlar. Örneğin güvenlik, fırın, hizmet, sağlık, adalet gibi alanlarda orta noktalarını bulmalarını sağlarlar. Topluluk olarak birlikte yaşayanlar vahşi hayvanlar ve hırsızlardan korunmuş olurlar. İnsanların kendilerini güvende hissetmeleri için canlıların doğasında olan bir arada olma duygusu tetikliyor.
Hiç köyde tek başına yaşayan birisini görmüş olamazsınız. Köy, kasaba dahi olsa toplu şekilde oldukları görülür. İnsanlar yalnız yaşayamadıklarından dolayı birbirleri ile devamlı şekilde iletişimde olurlar. Hayatlarında yaşadıkları duygular olan mutluluk ve üzüntülerde birbirlerini teselli ederler. Sosyal canlılar birbirlerini görerek kendi kültürlerini geliştirirler. Komşuluk, arkadaşlık ve dostluk bağları toplu halde yaşamaları ile gelişmiştir. İnsanlara bu alışkanlıklar tarih öncesinde bir arada yardımlaşarak yaşamalarını sağlamıştır. Güvenliğin en iyi şekilde sağlanması birlikte olmalarıdır. Bizde büyüklerimizden gördüğümüz gibi toplu halde olmanın verdiği güven sayesinde huzurlu hissederiz. Komşuluk ilişkileri sayesinde moral olarak kendimizi daima teselli etmekteyiz.