Okul

İnsanların Antik Çağlarda Maddeye Bakış Açıları

Antik çağlar insanların maddelere olan bakış açısı farklılık göstermekteydi. İnsanlar doğada bulunan maddeleri inançları doğrultusunda yorumlardı. Taşların insanlara şifa verdiğini, hastalıkları iyileştirdiği, şans getirdiğine inanırlardı. Taşlar maddi olarak değere sahip olmasa dahi batıl inançlar insanları yönlendirmiştir. Renkli taşlara olan merak insanları farklı yönlere sürüklemiştir. Bazı maddeler insan sağlığına zarar verebilmekteydi.

Antik çağda insanlar yaşam savaşı vermekteydi. Beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçları için mücadele gösteriyordu. Çağın kapanması ile insanlar okur yazar olmaya başladılar. Bildiklerini çeşitli tabletlere, dağa, taşa resmederek ifade etmişlerdir.

Antik çağlarda bulunan taşlar şifalı kabul edilirdi. Maddeler o dönemde ağrı giderici olarak kullanılırdı. Ağrıyan yerlerin üstüne koyularak ağrının dinmesi beklenirdi. O dönem insanlar taşların yapısını inceleyecek bilgiye sahip değillerdi. Taşlar hakkında gelen inançlar uzun yıllar boyunca devam etmiştir. Zamanla yetişen kimyagerler taşların yapısını inceleyerek birbirinden farklı özelliklere sahip olduğunu fark etmişlerdir. Kimi taşlar sert olurken kimisi daha yumuşak kırılgan yapıya sahipti. İnsanlar üzerinde etkileri birbirine göre farklılık göstermekteydi. Taşlar hakkında yeni bilgiler edindikçe hayatlarından çıkarmışlardır.

Akik taşı: İyileştirme özelliğine sahip taştır. Kişilere cesaret ve güven verir.
Yeşim taşı: Şans getirdiğine inanılır.
Turkuaz: Yaraları iyileştirme özelliği vardır.
Aleksandrit: Yaşlanmayı önleyici etkisi vardır.
Ametist: Depresyondan korur stresi azaltır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu