Karga Hakkında Bilgi ve Özellikleri
Doğada muhteşem zekaya sahip canlılardan biri kargalardır. Onları bahçelere, tarlalara zarar veren kara tüylü, uğursuz olarak görülen kuş olarak tanınmıştır. Kargaların kuvvetli gagalarının uçları sivri ve sağlamdır. Ayakları büyük canlı olması yürüyerek hareket etmelerini kolaylaştırır. Erkeklerini ve dişilerini ayırt etmek biraz zordur, benzer yapılarak sahip olması ayırt edici özelliği: dişiler erkeklere göre biraz daha küçüktür. Toplu olarak yaşam sürdüren canlılardır.
Yaşam alanları daha çok ağaç tepeleri veya çitlerin üzerinde olur. Yuvalara bıraktıkları yumurta sayıları ile yaşamlarını sürdürürler. Karga yumurtaları mavimsi, yeşil üzerine kahverengine benzer. Beslenmeleri daha çok mısırlar üzerine olmaktadır. İnsanların yediği kaymak gibi çeşitli yiyecekleri de yiyebilirler. Etçil olarak küçük canlılar ile de beslenmektedir. Özellikle ekinlerin olduğu yerlerde karga sürüleri oldukça fazladır.
Kargalarda kurnazlık
Kuş türlerine göre daha kurnaz beyne sahiplerdir. Kendi aralarında kurnazca davranarak besin ararlar. Beslenme esnasında leş yiyicilere karşı güvenli ortam sağlamak için leşin yanına ikişer ikişer giderler. Kargaların yetenekleri olağanüstü bir hal alır. Gruplar halinde yaşamlarına devam ederler.
Kargaların ömrü
Kargaların ömrü türlerine göre değişiklik gösterir. Haklarında çeşitli rivayetler olmasına rağmen tam bilgi bulunmamaktadır. Ortalama bir karganın ömrünün 40 yıl olduğu görülmüştür. Kuzgun türüne mensup karga türlerinin yaşamları 200 ile 400 yıl arasında değişiklik göstermektedir.
Kargalar vahşi ve kötü olarak görülmesine rağmen oldukça yardımseverlerdir. Yaralı bir karga uçamadığında, tehlike de olduğunda başka karga yanına gelerek onu korumaya başlar. Kargalar arasında muhteşem birlik beraberlik olmaktadır. Kargaların öğrenme ve pratik zekaları gelişmiş canlılardır.