Kültür ve Kültürel Öğeler, Nesilden Nesle Hangi Yollarla Aktarılabilir?
Kültür bir milletin kendisine özgü olan gelenek ve görenekleri, adet ve örfleri, dil, din, eğitim, sosyal çevre, edebi eserleri, sanatsal değerlerini içine alan kavramdır. Kültürel değerler toplumu bir arada tutan değerlerdir. Örneğin biz Türkler olarak toplum içinde ortak kültürel değerlere sahibiz. Herkesin kabul ettiği hoş görülen değerlerdir. Kız istemeye gidildiğinde kahve ikram edilmesi gibidir. Kültür bizi biz yapar, hangi millete ait olduğumuzun en iyi göstergesidir. Kültürün sonraki nesillere aktarılması o milletin dünya üzerinde varlığını devam ettirebilmesidir. Bizi Türk yapan değerlerimiz olduğundan kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmalıyız.
Kültürün bizden sonraki nesillere aktarılması için sözlü ve yazılı edebiyat, gelenek ve görenekler, dil, din, eğitim, sosyal çevre, müzik, yazılı eserler sayesinde aktarılabilir. Kültürel değerlerimizi içinde barındıran her sanat dalı da kullanılabilir.
Farklı kültürler bir araya geldiğinde etkileşime girerek kültürel yozlaşma, kültürel değişim, kültür şoku, kültürel asimilasyon gibi değişimler görülür. Tarihte kültürel etkileşim, ipek yolunun ticaret dışında kültürel değerlerin aktarılması içinde kullanılmış olmasıdır.