Laiklik İlkesinin Milli Birlik Ve Beraberliği Sağlamadaki Önemi Nedir
Laiklik ilkesi Türkiye Cumhuriyetinin vazgeçilmez temel ilkelerinden birini oluşturmaktadır. Din işlerinin devlet işlerinden ayrı tutulması herkes tarafından daha doğru düzgün şekilde yürütülmesi sağlanır.
Farklı dinlere bağlı kişilerin devlet karşısında eşitliğin sağlanacağı gibi insanlar eşitlik görür. Devleti ayakta tutan ilkelerden biri olarak devletin dini inançlardan öte laik şekilde yönetimini sağlamaktadır. İnsanların inanmadığı bir din veya ibadetlerden dolayı sorumlu tutulmayacağı gibi özgür yaşam hakkına sahiptir. İbadetlerin Allah için yapılacağı bunun yönetim biçiminden ayrı tutulması devlet yönetiminin herkese eşit şekilde yaklaşmasını sağlar.
Din, mezhep, görüş, inanç ayırt etmeksizin devletin vatandaşlarına yasaları eşit uygulamasıdır. Devlet din ayırmaksızın aldığı kararların halkının bütün kısımları tarafından güzel şekilde karşılanması sağlanmaktadır. Devlet yönetiminde etkinlik sağlanması için dini kurallardan öteye geçmesi gerekir. Bu şekilde bir yönetimin olması toplumun birlik halinde hareket etmesindeki en büyük etken olur. Uygulamalar olsun beraberlik içinde hareket edilerek kararların verilmesini mümkün kılar. Laiklik devletin din ve yönetim işlerini birbirlerinden ayrı tutarak herkese eşit şekilde davrandığının ilkesidir.