Okul

Milletlerin Birlik ve Beraberlik İçinde Kutladığı Gün Nedir

Ülkemizde milli birlik ve beraberliğin kutlandığı günler özel günlerdir. Resmi olarak kabul edilen, tarihimizde önemli iz bırakan günlerdir. Resmi bayramların yanı sıra dini bayramlarda bu kapsama girmektedir. Toplumsal kaynaşmayı sağlayan insanları bir araya getirip milli birlik duygularını aşılayan beraberliğin simgesi haline gelmiş günler denebilir.

Milli bayramlar şehirlerde kasabalarda coşku ve şenlik içerisinde kutlanmaktadır. Askeri geçitler, fener alayları gibi resmi törenler hazırlanır. Okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında düzenlenen etkinlikler doğrultusunda hazırlanmaktadır. Özel kıyafetler giyilerek çeşitli hazırlıklar yapılır. Bayramlar nedeniyle resmi gösteriler yapılır, bittikten sonra geç vakitlere kadar meydanlarda eğlenceler şenlikler devam eder. Milli bayramlarımızın Türk kültüründe önemli yeri vardır. Tarihte zaferler kazanılarak elde edilen bağımsızlık, milli mücadele dönemi hatırlanarak kutlamalar yapılır.

Anadolu topraklarında davullu zurnalı kutlamalar yapılır. Günün anlam ve önemi vurgulanması için çeşitli yerlerde kurbanlar kesilerek kutlamalara devam edilir. Eğlenceli yöresel halk oyunları oynanır, marşlar söylenir ve atalarımız saygı ile anılır.

Birlik ve beraberlik içinde kutladığımız günler aşağıda verilmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu