Milli Bayramlarımız Hangileridir
Milli bayramlar tarihimizdeki özel günlerin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Bu günlerde yaşananlar bir kahramanlık, bir dönüm noktası olarak karşımıza çıkmıştır. Milli birlik ve beraberliğimizin sağlanarak devamlılığında milli bayramların yeri büyüktür, herkesin ortak değerleri olması bağlayıcıdır. Düzenlenen törenlerle birlik beraberliği vurgusu yapılır. Evlerimizde, okullarda ve çeşitli yerlerde süslemeler yapılarak yayılmaktadır.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak ülkemiz bağımsızlığa kavuşmuştur. Ülkemizin geleceği çocuklar olduğundan dolayı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan edilmiştir. Çocuklara armağan edilen bayramdır. Ulusumuzun bayrağı, milli marşı ve meclisi olarak faaliyetlerine başlamıştır. Toprak birliği ve yönetimi tek noktada birleşmiştir.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak kurtuluş savaşını başlattı. Anadolu’nun tüm illerini gezerek halkın milli mücadeleye katılmasını istemiştir. Yapılan hazırlıklarla birlikte milli mücadele yerini bularak ülkemiz kurtulmuştur. Milli bayramımız Türk gençliğine armağan edilmiştir. Her yıl düzenli olarak 19 Mayıs 1919 tarihinde kutlamalar yapılmaktadır.
30 Ağustos Zafer Bayramı
Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayarak 30 Ağustos tarihinde zafer elde edilmiştir. Vatanımız düşman askerlerinden temizlenerek tam bağımsızlığına ulaşmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı ilan edilerek milli bayram statüsünde kutlanmaktadır. Bayramda askerlerimiz ve savaşa katılan kahramanların kutlamaları yapılmaktadır.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Ülkemizde 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmektedir. Atatürk’ün Cumhurbaşkanı seçilmesi ve egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmuştur.