Ölümsüz Canlı: Turritopsis Nutricula ve Planarya
Bilim insanlarının 21. yüzyıldaki en büyük araştırmaları “Turritopsis Nutricula” olmuştur. Canlı olarak diğerlerinden farkı ölümsüz olmaktadır. Taksonomik olarak canlı yaşam döngüsünü kendi çağından 4-5 mm kadar alan içerisinde gerçekleştirmiş olmasıdır. Sonsuz bir döngü ve ömre sahip olduğunun işaretçisi olmaktadır. Yaşam döngüsü deniz analarına benzer yapıya sahiptir.
Turritopss Nutricula, canlı gelişimini tamamlar ve gelişmesin devam ettirirken polip dönemine geri döner. Kendi kendine yavrularını polip dönemine taşıyarak yaşamsal olarak ilerleyiş sağlamaktadır. Dönemi tekrarlayarak ölümsüz olduklarının işaretçileri olmaktadır. Bilim insanları tarafından incelenen ölümsüz canlılarının milyonlarca yıl boyunca yaşadıklarını göstermektedir. Yaşlanmadığı gibi kendisini eski dönemine yaşayarak yaşamına devam etmektedir. Sürekli olarak gerçekleştiği evreler sayesinde yaşanmayarak kendisini korumaya devam eder.
Araştırmalar doğrultusunda Turritopss Nutricula insanlık için önemli adım olabilir. İnsanları gençleştirici ve ölümsüzlüğe atılacak adım olabilir. Yapısında incelemeler ve yenilikler sayesinde insanların kelebekler gibi kendi kozalakları içerisinde genç ve sağlıklı bedene ulaşmaları öngörülüyor.
Planarya Yassıkurtları
Ölüme meydan okuyan sonsuz yaşama sahip olan canlılardan görülmektedir. Kendilerini kopyalaması sonucunda dış etkenler haricinde kendi yaşamını sonsuza kadar sürdürebiliyor. Parçalara bölünerek 20 bin yassıkurt içermesi mümkün olduğu görülmektedir. Koloniler halinde dahi ulaşarak kendilerini devamlı çoğaltabilecekleri görülmüştür.