Orkide Bakımı Nasıl Yapılır
Orkide çiçekli bitkilerin ikinci büyük familyasındandır. Bayanların sevdiği bir o kadarda yetiştirmesi zor olan çiçekli bitki diyebiliriz. Evde orkide bakımı yapacaksanız bilmeniz gereken noktalar bulunmaktadır.
Orkidenin bakımında geçirgen havalı toprağa ihtiyaç duyar. Taş ve cam yönüne yakın olmaktadır. Oksijen bakımından bol suya sahip olması gerekmektedir. Durgun ve bayat su bitkinin köklerine zarar verebilmektedir. Potasyum bakımından zengin gübrelerin kullanımı da orkidenin canlanmasını sağlamaktadır.
Orkide serin ve aydınlık ortada bulunması gerekir. Güneş ışığını çok alması yapraklarının kurumasına sebep olabilir. Çiçeklenme süreleri daha uzun sürerek emeğinizin karşılığını alabilirsiniz.
Orkide çiçek verdikten 1-2 ay sonra çiçek açan gövdesi kesilerek yeni çiçekler için yol verilmiş olunur. Bakım ve ilgi isteyen çiçeklerden olmaktadır.
Orkide nasıl sulanmalı?
Orkidelerde kullanılacak su musluk suyu olmamalıdır, dinlenmiş taze su olması gerekir. Bayat ve durgun su köklerinin çürümesine neden olabilir. Geçirken toprakta büyütüleceğinden dolayı her gün az miktarda su verilmesi gerekebilir. Yaprakların temiz tutulması gerekli olduğundan silmeniz yeterli olur.
Orkide toprak seçimi nasıl yapılır?
Orkide toprak bakımından çok geçirken toprak türünü ister. pH değeri 4,5-5,5 aralığında asidik özelliğe sahip toprakları ister. Orkidenin aşırı gübrelenmesi yanmasına yol açabilir. Buna bağlı olarak belirli aralıklarla gübrelemeniz gerekmektedir.