Rüzgara Tüküren Kendi Yüzüne Tükürür Atasözünün Anlamı
Türkçemizi güzelleştiren anlatımlarda geçmişten günümüze gelen atasözleri olmuştur. Güzel anlatımlar sayesinde oldukça etkili olmuştur.
Savaşacağınız kişi hesaplamalara göre sizden çok daha güçlüyse bu durumunda rüzgara tükürmüş olursunuz. Mücadelenizde kendinizden çok daha fazla güçlü olması sizin kaybetmenize sebep olur. Bile bile kaybetmek üzerine insanlar “rüzgara tüküren kendi yüzüne tükürür” sözünü söyleyerek anlatmışlardır. Rüzgara karşı yapılacak olan hareket size aynı şekilde geri gelecektir.
Rüzgar eserken her şeyi uçurur bize doğru eserken tükürmemiz kendi yüzümüze tükürmemizle eşittir. Bizde karşımızdakilerin gücünü fark ederek yenileceğimiz ufukta gözükürse harekete geçilmemesi gereklidir. Günlük hayatımızda da aynı şekilde olur. Mücadele edip direnmek onurlu bir davranış olduğu kadar insanların büyük kaybı yaratmaktadır.
Amacımıza ulaşmak uğruna doğru ve yanlışı bilmeliyiz. Mantıklı kararlar doğrultusunda yanlışlardan uzak durarak hedeflerimize doğru ilerlememiz mümkündür. Kendimizi üstün gördüğümüz zaman harekete geçerek başarıya ulaşabiliriz. Rüzgar tükürmek kendimize yaptığımız bir davranış olur. Mantıklı karar almayı seven insanları tarih boyunca görmüşüzdür. Örneğin Adolf Hitler son dönemlerinde yaptığı davranış “rüzgara tüküren kendi yüzüne tükürmüş demektir” oldu.