Seçimler Yapılmasaydı Ne Olurdu
Seçimlerin yapılması o ülkede demokrasinin hakimiyet sürdüğünü gösterir. Bir ülkenin nasıl yönetildiğini anlamak için o ülkede insanlara tanınan hakları bilmeniz yeterlidir. Seçimlerin yapıldığı ülkelerde insanlara seçme ve seçilme hakkı tanınır. Halkın oyları sonucunda insanlar yönetimde söz sahibi olur. Seçimlerde halka tanınan söz hakkı sayesinde insanların özgürlükleri ve refahına yönelik hareketler gerçekleşir.
Seçimler olmasaydı eğer ülkede demokrasi olduğundan söz edilemezdi. Ülkenin yasama organı olarak başına geçecek olan kişi başkaları tarafından belirlenmiş olurdu. Ülke yönetimi babadan oğla yada diğer hanedan üyeleri arasında gelip geçerdi. İnsanların özgür iradeleri tarafından yönetime gelecek kişiler olmadığı gibi seçme ve seçilme hakkı tanınmamış olurdu.
Halkın en temel özgürlük hakkı elinden alınır. Yasama, yürütme ve yargı organlarının kararları sayılmayarak direk olarak saltanat hakimiyeti alınmış olur. Ülke yönetiminde halkın egemenliği sağlanmamış olacaktır. Her ülke demokrasi temelinden yönetilmesi yabancı kaynaklarında adalet olduğu düşüncesi ile yatırım getirmesin sağlar. Seçimler halkın özgür iradesini sağlamak için yapıldığından engellenmesi halkın yönetimde olan söz hakkının alınmasına demektir.