Genel Kültür

Solaryum Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güneş yokken bronzlaşmak isteyenler için tek yol olan solaryum insanları hem güzellik hem de sağlık açısında olumlu-olumsuz şekillerde etkilemektedir.

Solaryuma girerken alınacak bir takım önlemler sayesinde sadece olumlu olan etkilerinden faydalanılabilir. Öncelikle solaryuma girmeden testler yaptırılmalıdır. Bu sayede cildin rengine ve yapısına uygun bir ışın altında ne kadar süre beklenileceğine dair ön bilgi alınmış olur. Son teknoloji ile donatılmış solaryum cihazları tercih edilirse olumsuzluklar azaltılabilir.

Epilasyon, ağda, cilt bakımları sonrası hassas bir ciltle solaryuma girilmemelidir. Makyajla, lensle solaryuma girmek çok tehlikeli olacaktır. Hatta yüze nemlendirici, krem sürülmemelidir. Eğer ışınlarda dolayı  gözlerin etkileneceği düşünülüyorsa güneş gözlükleri işe yarayacaktır. Lensin takılmamasının sebebi ise eğer ısıdan etkilenir ve kurursa göze hasar vereceği endişesinden dolayıdır. Kullanılan ilaçlar varsa reçetelerinin incelemesi,  UV ışınlarına yan etki yapıp yapmadığı konusunda bilgi edinilmesi faydalı olur. Parfüm, deodorant, losyon ve özellikle güneş kremleri solaryuma girerken kesinlikle kullanılmamalıdır.

Solaryuma girerken alkollü olmak kan basıncı yükseldiği için sorun çıkartabilir. Ayrıca fazla doymuş bir halde solaryuma girmek daha çok enerji kaybına neden olacağından vücutta ağırlaşmaya engel olunmalıdır. 16 yaşından küçük çocuklar solaryuma girmemelidir.

Bronzlaşmak için kişinin cildinin durumuna göre belli süreler belirlenir. Genellikle yedi seyans sonrası istenilen ten rengine ulaşılacaktır. Bir haftada üç defadan daha fazla girmek tehlikelidir. Ayni gün içerisinde ikiden fazla girilmemelidir. Sürekli solaryuma giren kişilerde cilt kanseri olma tehlikesi vardır. Sonuçta doğal bronzlaşmayı sağlıyor olması yapay bir ışın olduğu gerçeğini değiştirmez.

Solaryumun Faydaları

Kurallara uyulduğu takdirde birçok olumlu etkisi vardır. Öncelikle D vitamini sağlayacak ve kemikleri güçlendirir. Kemik erimesini önler. Bel, sırt ve boyun ağrılarında azalma görülür. Sivilceleri azaltır, yağ salgılanmasını dengeler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu