Okul

Söyleşi Nedir Özellikleri Nelerdir

Yazarın kendi görüşlerini basit bir dille ve birine hitap edercesine yazdığı yazılar söyleşi olarak nitelendirilmektedir. Yazının içeriğinin doğru bilgilerden oluşması ve okuyucunun anlayacağı yalın bir dille yazılmış olması gerekir. İçten ve güvenilir bir yazım tarzı ile okuyucu ve azar arasında belirli bir bağın oluşması, söyleşi de olması gerekenlerdir.

Söyleşinin Genel Özellikleri
Kişisel düşünceleri kapsayan söyleşi de, başkaları hakkında dedikodu yapılması, söyleşinin özelliklerine aykırı bir tutumdur. Söyleşinin sıkıcı olmaması için birçok kişiyi ilgilendiren konuların söyleşiye konu olması gerekir. Konuşma sohbetlerinde olduğu gibi devrik cümleler söyleşi de yer alabilir ancak dinleyicinin anlayacağı sadelikte olmalıdır. Anlatılanların gerçek dışı olmamasına söyleşi yapan kişiler dikkat etmelidir.

Söyleşi Türleri
Söyleşi türleri oldukça çok olup, yazarın dünya görüşü ve bilgisi ile ilgili olan yazılardır. Haber, panel, internet ve sokak söyleşileri sıklıkla yazarlar tarafından yapılan söyleşilerdir. Söyleşinin içeriğine göre hazırlıklı olan yazar, belirlenen konu hakkında yazdığı yazısıyla söyleşiyi yapar ve dinleyicilerini sohbet havasında geçen bir konuşma ile bilgilendirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu