Okul

Toprağın Bilinçsizce Tüketilmesinin İnsan Yaşamına Etkileri

Doğal kaynaklar insanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gereklidir. Geçmişte insanlık henüz teknoloji ile tanışmadığından dolayı doğal kaynaklarına zarar veremezlerdi, zamanla gelişen teknolojiden çıkan atıklar sonucunda zarar had safhalara yükseldi. En büyük şekilde etkilenen toprak olmuştur.

Toprak canlıların yaşam kaynağı olup ekip biçerek tarımcılık yapmalarını sağlar. Verimli topraklarda mahsul yıl boyunca iki defa dahi alınabilir. İnsanların temel ihtiyacı olan besinleri toprak sayesinde sağlarız. Çeşitli şifalı bitkilerin yetişmesi ilaç elde edilmesini sağlar. Toprak aynı zamanda canlıların yuvası olup içinde yaşamaktadır.

Bilinçsiz kullanım her şeyle birlikte bize zarar getirir. Bize zararı olduğu gibi uçsuz bucaksız doğada yaşayan bütün canlıları etkiler. Toprağa atılan maddelerden dolayı toprağın zarar görüp verimsizleşmesine sebep olur. Üzerindeki bitki örtüsünün ölmesi sonucunda kuraklığa erozyona ve kuralığı beraberinde getirir.

Toprakta bir çok ayrıştırıcı olup bunlar zarar görmesi sonucunda ekosistem zarar görecektir. Canlıların devamlılığı için bu döngü oluşması gerekir. Eksik olduklarında artık ayrıştırıcı görevini görecek canlılar kalmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu