Türkiye Neden 7 Bölgeye Ayrılmıştır
Türkiye vatan toprakları bakımından bütün olmasına rağmen birbirlerinden farklı coğrafi bölgelere sahiptir. Coğrafi bölgelere ayrılmasında iklimlerin ve toprak çeşitliliğinin etkisi olmuştur.
Coğrafi bölgeler halinde belirlenmesinde dikkate alınanlar; iklim şartları, yer şekilleri, bitki örtüsü, nüfus ve nüfus yoğunluğu, yüzölçümü değerleri göz önüne alındı.
Coğrafi bölgelerin sahip olduğu alanlarda geniş izler takip edilmiştir. Ege bölgesi yeşillik denize kıyı olurken, İç Anadolu bölgesi toprak ve denize kıyısı yoktur. Bölgelerin birbirlerinden farklı iklimleri sonucunda ayrılmışlardır. Tarımsal ve sanayi alanları önde olan bölgelerin nüfusları yoğunluk göstermiştir. Bu yerler sahip olduğu bölgelere göre isimler aldı. Ülkenin coğrafi şartlarına göre çeşitlilikler görülür. Fiziki, beşeri ve ekonomik özellikler kendi sınırları içinde benzerlik gösteren yerlere coğrafi bölge denir.
Bölgeler coğrafi olarak farklılıklar gösterir. Bölge bakımından fiziki, beşeri ve ekonomik farklılıklara sahip olanlar birbirlerinden ayrıdır. İç Anadolu’nun güney kısmı en az yağış alan bölgemizdir. Nüfusu, yerleşmeyi, toprak özelliklerini ve ekonomik faaliyetlerini doğrudan etkilemektedir.
Akdeniz bölgesinde Adana ve Antalya bölümü vardır. Bölümlerin oluşması yeryüzü şekillerini, nüfus ve yerleşme tiplerinin ekonomik faaliyetleri etkilemesi sonucunda oluşmuştur.
denk bilgiyi çok severim ödevlerim olursa hep burada yaparm :)