Vahşi Doğada Hayatta Nasıl Kalınır
Vahşi doğa medeniyetin içinde yaşayan insanın dostu değildir. Doğada sizi neler bekliyor bilemezsiniz. Eğitimini almadığınız sürece yaşama tutunmak haylice zor olacaktır. Zor şartlar altında nasıl mücadele edeceksiniz size eğitim vereceğiz.
Kar ve tipinin olduğu yerde; Yoğun tipinin yaşanması insan hayatını en olumsuz şekilde etkileyebilir. Kendimize sığınacak bir yer bulmamız gerekiyor. Bir yer yoksa bunun için tipiden korunmaya yönelik davranmamız gerekir. Sığınacak bir mağara alan bulamadığımızda korunmak için yapacaklarımızı öğrenelim. Tipinin estiği yöne doğru karı kasar kendimize çukur açarız. İçine sığacağımız kadar olması rüzgardan korunarak hayatta kalmamıza yardımcı olur. Esen rüzgar üstümüzden geçeceğinden donma riskinden korunmuş oluruz.
Issız adada mahsur kaldığımızda; Yaşamak su ve beslenme ihtiyacımızı karşılamalıyız. En başta Hindistan cevizlerinden çıkan sularla vücudumuzun gerekli su ihtiyacını karşılamış olacağız. Yetişkin bir Hindistan cevizinde 1 litre kadar su bulunmaktadır. Ağaca çıkmak için ellerimizle sarıp ayaklarımızla kendimizi iterek çıkabiliriz. Kendimize barınacak bir yer yapmamız gerekir. Bambu ağaçları çok sağlam olduğundan kullanabiliriz. Yiyecek ihtiyacımız için denizle dost olmamız gerekiyor. Yakalayacağımız canlılar ile beslenmemiz gerekiyor. Deniz canlıları gerekli beslenme ihtiyacımızı karşılamış olacaktır. Ateş yakmak için hindistan cevizi ağaçlarının dibinde kurumuş ot parçacıklarından yararlanabiliriz kolay ateş alır.
Ormanda mahsur kaldığımızda; Orman tehlikeli canlılar ile dolu olabilir. Kendimizi dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korumamız gerekmektedir. Elimizden geldiğince dışarıdan gelecek tehlikelere karşı gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Kendimize sivri bir mızrak yapabilir vahşi hayvanlara karşı korunabiliriz. Doğadaki kurbağalar ile beslenemk zorunad kalacağız. Yeşil kurbağaların bacaklarını pişirerek yememiz mümkündür.