Virüs Kaynaklı Hastalıkların İnsan Hayatına Etkileri
Yaygın olanlar arasında Hepatit B, Hepatit C, CMV, soğuk algınlığı, grip, suçiçeği ve uçuk başta gelmektedir. Halk arasında görülme oranları çoktur. Bunlar arasında ciddi ve öldürücü olarak görülenler Ebola, AIDS, çiçek gibi hastalıklarla gelir. Virüs hastalıklarında tedavilerinde kaynağı tespit edilerek yok edilmesi gerekmektedir. Hastalıklara karşı korunmak için aşılama yapılabilir. Virüsün türünün tespit edilmesinde çeşitli çalışmalar yapılarak ona uygun aşılama gerçekleşir. Vücutta yayılmış ise o zaman serum gibi ilaçlar vererek vücudun direnç kazanarak hastalıklara karşı mücadele etmesi beklenir.
Yayılan virüslerin öldürülmesi için ilk önce konaklanan hücresel mekanizmaların tespit edilerek müdahale edilmesi gerekmektedir. Tıbbi müdahalelerde bulunarak yok edilmesi mümkün görülmektedir. Enfeksiyon sonucunda kişiler çeşitli hastalıkların görülmesine sebep olur. Kişilerin tedavileri acil durum söz konusu olduğu zaman virüsün sebebi enfeksiyonel viral mi bakteriyel mi olduğu öğrenilene kadar tedavisinde antibiyotik kullanılabilir.
Vücut dışında virüs kaynaklı hastalıkların dezenfektan edilmesinde kullanılan malzemeler çamaşır suyu, perasetik asitler, amonyum bileşikleri, formaldehit, gluteraldehit, etanol.