Okul

Yerleşim Yeri Seçilirken Nelere Dikkat Edilir

Yaşamak için kendimize seçeceğimiz yerleşim birimleri hayat şartlarımıza uyum sağlamalı. Yaşanacak yer seçimi aile içersinde önemlidir. Aile emekli hayatı sürüyorsa eğer sakin ve ucuz yer ararken gençler varken buralarda yaşam haylice zor olabilir. Şehirleşmenin içersinde bir yerde olmak sosyal faaliyetlerin aktif şekilde yapılmasını sağlar. Ekonomik bakımdan bütçe bölgelere göre değişiklik gösterebilir. İş imkanları doğrultusunda masraflar hesaplanarak en uygun alan doğru seçim olur.

Kentsel yaşama dahil olmanın kolay olmadığı aile mal mülk veya ailede çalışan sayısının en az 2 kişi olması gerekir. Modern bir alanda yaşamanın maliyetleri kırsal bölgelere göre çok daha yüksektir. Gelecek planlarında yerleşim yerlerinin doğru olması önemlidir.

İlk beklenti ise sosyal hayat ve ekonominin etkisidir. Ailenin bütçesi doğrultusunda seçim yapılabilir. Şehir içersinde her şeyin pahalı olması bütçeyi zorlayabilir. Yoksulluk yerine kırsal alanlara doğru yerleşerek burada rahat bir hayat sürülebilir. Aranacak genel özellikler eğitim, iş imkanı, alt yapı, sağlık, ulaşım gibi faktörleri göz önünde bulundurulması gereklidir. Şehir merkezlerinde olanlar kırsal alanlarda nadiren bulunduğundan dolayı yaşam seçimi yapılabilmektedir.

Aile bireylerin vereceği kararlar önemlidir. Sağlık sorunları ve iş sıkıntısı gibi faktörler gün yüzüne çıkıyorsa eğer uygun bir alan aranmalı. Maddi bakımdan hesaplamalar yapılarak giderler doğrultusunda en uygunu şehir içi yaşamsa orayı yerleşim yeri kabul edilmesi doğru olur. Emekliler için kırsal alanlara yönelmek, aile içersinde genç varsa şehir merkezine yakın noktalar kabul görmeli.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu