Yılbaşı Neden Kutlanır
Dünya üzerinde neredeyse her ülkede yılbaşı coşkuyla mutlulukla sevinçle kutlanmaktadır. Yılbaşı neden kutlanır sorusuna takıldınız mı, Cumhuriyet’ten sonra Miladi Takvim kabul edilmiştir Ocak ayının 1. günü o yılın 1. günü olarak kabul edildi. Yılbaşı inançlı Hristiyanlardan tüm dünyaya yayılmıştır. Hz. İsa’nın doğduğu hafta kutlamaları kabul edilip her yıl düzenli olarak yılbaşı kutlamaları yapılmıştır.
31 Aralık tarihinde herkes hazırlıklarını tamamlayarak yeni yılı karşılamak için sabırsızlıkla bekler. Kutlamalar, eğlenceler ve düzenlenmeler insanın hayatında geçirdiği güzel günlerden biri olarak yerleşiyor.
Hristiyanların gelenekleri dışında bizim için bir şey ifade etmediğini yılın bitmesini ailemizle sevdiklerimizle kutlama yapmaktan ibaret olmasıdır. Herhangi bir şekilde dini değeri olmadan sadece Hz. İsa’nın doğum günü olarak görülmesidir. Yapılan kutlama, eğlence türünde etkinlikler ise dünya genelinde büyük devletlerin eğlencelerine ortak olarak zaman geçirmektir.
Yılbaşı Nedir?
Yılbaşı, miladi takvime göre yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcıdır. Yılbaşı gecesinin özelliği Hz. İsa’nın doğum tarihi olmasıdır. Yılbaşı ve yeni yıl kavramları bazen yılbaşı gecesi olarakta kullanılır. Dünyanı nen yaygın takvimi olan Gregoryen takviminde yılbaşı 1 Ocak tarihidir.
Hz. İsa 25 Aralık’ta dünyaya gelmiştir ve bu kutlamalar bir hafta boyunca devam eder. Dini özellik taşıyan gün sayılmaktadır. Yılbaşının Hz. İsa’nın doğumu ile herhangi bir ilgisi olmamaktadır.